PROFILER: Rosenborg-spillerne, blant andre Nicklas Bendtner, Issam Jebali og Birger Meling, feirer scoring i fjor.

Tidligere Rosenborg-spiller med mål i Ligue 1

FotballLigue 1

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Birger Meling scoret det første målet da Nîmes slo Bordeaux 2-0 i fransk 1. divisjon fotball søndag. Det var tre viktige poeng i kampen mot nedrykk.

I motsatt ende av tabellen kom Kylian Mbappé og Paris Saint-Germain ned på jorda etter festkvelden i Barcelona i mesterligaen, med 0-2-tap for Monaco hjemme på Parc des Princes.

Lille topper tabellen etter sin 4-1-seier over Lorient, tre poeng foran Lyon og fire foran PSG. Monaco på fjerdeplass henger også med i tetsjiktet takket være mål av Sofiane Diop og Guillermo Maripan i Paris.

PSGs angrepstrio Mbappé, Mauro Icardi og Moise Kean måtte gå måløs av banen.

Kontring

Det gjorde ikke Meling i Nîmes. Den norske venstrebacken scoret ledermålet framspilt av Zinedine Ferhat på en godt gjennomført kontring i det 14. minutt.

Nîmes tettet igjen bakover og gjorde det vanskelig for gjestene. Baptiste Reynet i målet ordnet opp de gangene Bordeaux likevel kom til sjanser, og særlig viktig var han på en dobbeltsjanse ved Rémi Oudin og Hwang Ui-jo tidlig i 2. omgang.

Oppgaven ble større for Bordeaux da Loris Benito midtveis i 2. omgang ble utvist fordi han felte Karim Aribi bakfra da Nîmes-innbytteren var alene gjennom. To minutter senere nikket Renaud Ripart inn 2-0-målet.

I PRESSESONEN: Norges landslagsspiller Birger Meling.

– Intet ran

– Dette var intet ran. Vi løp masse og ga oss muligheten til å lykkes. Det er sant at vi ikke briljerte. Vi lyktes ikke med alt, men vi spilte med hjertet. Vi er tilfreds med å være realistiske. Vi ga ikke motstanderen mange sjanser, sa Nîmes-trener Pascal Planque.

Nîmes er fortsatt nest sist på tabellen, men det er nå bare to poeng opp til Lorient på kvalifiseringsplass og Nantes på trygg plass.

INTERVJUES: Birger Meling.