FØR AVSPARK: AC Milan-spiss Zlatan Ibrahimovic.

24. januar 2021

FotballSerie A

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er poenget nærmere etter sin målløse kamp borte mot Udinese.

Poengtapet for Inter gjør at Antonio Contes lag er to poeng bak Milan etter halvspilt serie. Dermed er Milan såkalt «vintermester». Siden Serie A ble utvidet til 20 lag i 2004 har det skjedd bare to ganger at laget som ledet halvveis ikke ble mester.

– Det betyr ingenting for meg å være vintermester. Nå må vi reise oss. Dette er den vanskeligste fasen. Vi må tenke positivt og slå tilbake, sa Zlatan Ibrahimovic etter at Milan for første gang på over ett år gikk av banen uten scoring i en seriekamp.

Det var Milans annet serietap denne sesongen. Laget har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter at det ble 1-4 for Juventus 6. januar. Før det hadde de rødsvarte vunnet elleve og spilt fire uavgjorte på de første 15 kampene.

– Det er ingen skam å tape for lag som Juventus og Atalanta, sa Milan-trener Stefano Pioli.

Overkjørt

Cristian Romero sendte Atalanta opp i føringen etter 26 minutter, etter en corner. Han dukket opp på bakerste stolpe og headet ballen under Gianluigi Donnarumma og i mål.

Josip Ilicic satte inn 2-0 på straffe etter 53 minutter, før Duvan Zapata fastsatte resultatet til 3-0 etter 77 minutter.

Jens Petter Hauge satt hele kampen på benken for Milan. Nysigneringen Mario Mandzukic fikk de siste 20 minuttene, men klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

STJERNE: Zlatan Ibrahimovic for AC Milan.

Roma-revansj

Atalanta er nå nummer fire med 36 poeng. De gikk forbi både Napoli og Juventus med seieren lørdag.

I en annen kamp vant Roma 4-3 over Spezia og fikk revansj for forrige ukes cuptap. Onsdag fikk Roma to spillere utvist i ekstraomgangene og tapte 2-4, men resultatet ble senere omgjort til 0-3 fordi laget hadde gjort et bytte mer enn tillatt.

Lorenzo Pellegrini ble matchvinner på overtid i lørdagens seriekamp.

MED DRAKTEN: Jens Petter Hauge i Milan. Paolo Maldini til venstre for Hauge.