I STUDIO: Fotballekspert Simen Stamsø Møller.

8. august 2020

FotballSerie A

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

To mål og flest scoringer for Juventus på en sesong ble det for Cristiano Ronaldo, men laget ryker ut på bortemålsregelen etter 2-1-seier fredag mot Lyon.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tror manager Maurizio Sarri kan være ferdig i klubben.

– Ja, det tror jeg. Det har allerede vært snakk om Pochettino og Simone Inzaghi, som har gjort det bra i Lazio, sier han til egen kanal.

– Sarri er en komplisert fyr. Han er vanskelig. Han brukte litt tid i Napoli og fikk det til å stemme veldig bra der etter hvert. Men det tok tid, og det spørs om han får i Juventus.

– Hadde det vært mot Manchester City, PSG, Real Madrid, Liverpool, da tror jeg de kan kjøpe det. Men å ryke mot Ajax det ene året, riktignok uten Sarri, men Lyon skal være hakkemat for Juventus omtrent. Det spørs om han blir med videre.

Ronaldo-rekord

Med sitt første mål for dagen på straffespark like før pause, slo Ronaldo rekorden for flest mål i en og samme Juventus-sesong. Det var stjernespillerens sitt 36. mål for sesongen og med det slår Ronaldo den 94 år gamle rekorden.

Målet like før pause ble komplementert av nok et mål etter timen spilt da portugiseren ut av ingenting klinte til med venstrebeinet utenfor 16-meteren.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

MANAGER: Maurizio Sarri.

Ikke nok

Men de to målene var ikke nok, for Lyon, som overraskende vant første kamp i åttedelsfinalen 1–0 på hjemmebane 26. februar, tok ledelsen allerede etter ni minutter av fredagens oppgjør.

Fernando Bernardeschi felte Houssem Aouar i boksen og fra straffemerket var Memphis Depay iskald og chippet inn 1-0, økte til 2-0 sammenlagt og sikret det avgjørende bortemålet.

For selv med to Ronaldo-mål måtte Juventus ha et tredje for å unngå å ryke ut på bortemålsregelen.

Det kom aldri og laget fra Torino var heller ikke særlig nære 3-1-scoringen de trengte. Ronaldo ender på 37. mål for sesongen, to mer enn Ferenc Hirzer i 1925/26-sesongen, men en mager trøst for protugiseren, som nå er ferdigspilt for sesongen.

Få kamper

For Lyon fortsetter sesongen der laget ikke har spilt særlig mange gjeldende kamper de siste månedene.

Utenom finalen i ligacupen mot PSG 31. juli var fredagens åttedelsfinale Lyons første tellende kamp på over fire måneder.

Juventus på sin side, har spilt jevnlig siden Serie A startet opp igjen 20. juni til de avsluttet sesongen 1. august.

Men Lyon tar seg sterkt videre til kvartfinale i 15. august, når sluttspillet i Champions League skal avgjøres i Lisboa. Der møter franskmennene Manchester City, som vant det andre oppgjøret i mesterligaens åttedelsfinale fredag kveld.

PROFILER: Cristiano Ronaldo og Matthijs de Ligt for Juventus.