PÅ BENKEN: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær bekrefter: United-spiller ferdig i klubben

6. august 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Gunnar Solskjær mønstret et B-preget Manchester United-lag til returkampen mot LASK i europaligaen. Laget vendte til 2-1-seier på veien til kvartfinale.

Jesse Lingard og innbytter Anthony Martial scoret målene som ga 7-1-seier sammenlagt.

Med 5-0 å gå på fra første kamp i Østerrike i mars var det helt usannsynlig at United skulle rote bort avansementet som gir kvartfinale mot FC København i Köln mandag, og Solskjær lot mange av sine førstevalg hvile fra start.

– Vi fant ut i dag at spillerne må være skarpe. Noen av gutta har ikke spilt på en stund, og det var tydelig. Vi vant, og vi ga en unggutt (Teden Mengi) debuten. Det ble en god kveld, sa Solskjær til BT Sport.

– Vi gjorde jobben, og nå retter vi blikket mot FC København.

Gjestene, som i gruppespillet slo Rosenborg både hjemme og borte på vei mot gruppeseier, spilte for æren og yppet seg på Old Trafford.

Sanchez ferdig i klubben

Andres Andrade nikket i tverrliggeren før pause, og halvveis hadde LASK 7-2 i antall avslutninger mot et tamt United-lag. LASK tok også ledelsen da høyreback Philipp Wiesinger i det 55. minutt fikk drømmetreff i returrommet på Timothy Fosu-Mensahs dårlige klarering. Fra 25 meter bøyde han ballen i krysset.

To minutter senere var United à jour. En feilpasning av LASK ble straffet av Juan Mata, som spilte Lingard gjennom. Alene med keeper scoret han kaldt.

Vinnermålet kom i det 88. minutt da Mata spilte Martial gjennom. Keeper reddet nesten, men ballen trillet langsomt inn i hjørnet.

Solskjær sa etter kampen at Alexis Sánchez, som har vært utleid til Inter, er i ferd med å bli solgt til den italienske klubben.

– Jeg kan bekrefte det. Alexis har gjort det bra der, og jeg ønsker ham lykke til videre, sa han.

FIASKO: Alexis Sánchez i Manchester United.

Inter og Sanchez videre

I det første av europaligaoppgjørene som avgjøres i én kamp på nøytral bane i Tyskland vant Inter 2-0 over Getafe etter scoringer av Romelu Lukaku og Christian Eriksen.

Den spanske klubben innledet kampen i Gelsenkirchen sterkt, men Inter tok ledelsen da Lukaku på kjent vis brukte muskler i en duell og skjøt i mål i hjørnet.

Getafe hadde en kjempesjanse til å utligne etter at Inter-forsvarer Diego Godin handset i eget felt, men 38-årige Jorge Molina skjøt straffesparket utenfor i det 76. minutt.

I stedet punkterte Eriksen kampen da han straffet en dårlig klarering og scoret fra kort hold. Dansken startet på benken onsdag, men scoret etter bare ett minutt på banen. Dermed er den italienske serietoeren klar for kvartfinale mot Rangers eller Leverkusen.

Sent, men godt

Sjakhtar Donetsk scoret tre ganger i sluttminuttene og slo ut Wolfsburg, som mistet sjansen til å bli med i sluttrundene hjemme i Tyskland. Den ukrainske klubben hadde 2-1-ledelse fra bortekampen i mars og fulgte opp med 3-0 i hjemmekampen som ble spilt i Kiev.

Begge lag fikk en spiller utvist i 2. omgang, men det var målløst helt til det 89. minutt, da Júnior Moraes scoret. Manor Solomon og Moraes økte hver sin gang på overtid.

– Målet var å score og vinne kampen. Vi ville ikke bare forsvare oss og hale ut tiden. Jeg er henrykt over måten vi utnyttet sjansene våre, sa Sjakhtar-trener Luis Castro.

INTER: Alexis Sánchez for Inter Milan.