TROFEET: Beviset på at man har vunnet Premier League.

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Venstreback Joe Bryan scoret målene i ekstraomgangene da Fulham vant 2-1 over London-nabo Brentford i opprykksfinalen og plass i Premier League.

Det første kom på en sjelden frisparkfrekkis fra langt hold i det 105. minutt, og samme mann punkterte kampen alene med keeper to minutter før slutt. Henrik Dalsgaard reduserte i fjerde overtidsminutt.

En kamp som til da hadde vært uten mange spektakulære situasjoner tok plutselig fyr i slutten av første ekstraomgang. Først var Brentford-keeper David Raya ute og klarerte med hodet midt på egen halvdel, hodeløst nok. Josh Onomah plukket opp ballen og fikk frispark da han ble felt.

Det tok mange minutter å få tatt frisparket fordi det oppsto håndgemeng mellom spillerne da Fulham-spiss Aleksander Mitrovic dyttet Brentfords Emiliano Marcondes over ende. Da det omsider ble gitt klarsignal, så Bryan at Raya sto langt ute for å fange innlegget alle ventet.

Venstrebacken skrudde ballen som en banan utenom muren og inn ved stolpen fra 35 meter.

Enorme summer

Brentford jaget desperat utligning, men blottet seg bakover, og Bryan doblet ledelsen. Reduseringen kom for sent, og dermed er Fulham tilbake i eliten etter ett års fravær. Brentford har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball siden 1947.

For Brentford var forskjellen på seier og tap anslått til 160 millioner pund (1,9 milliarder kroner) over tre år. For Fulham var forskjellen noe mindre, men Bryan sikret klubben et milliardbeløp.

Som i begge semifinalene var Stefan Johansen ubenyttet reserve for Fulham.