JUBEL: Fra Rosenborg-stjernene Birger Meling og Alexander Søderlund.

7. august 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg nærmer seg den fjerde kvalifiseringsrunden i mesterligaen etter 3-1-seier borte mot slovenske Maribor onsdag.

Alexander Søderlund banket først inn et frispark fra snaue 30 meter og sørget for et svært viktig bortemål for Rosenborg etter 50 minutter. Deretter doblet samme mann til 2-0 13 minutter senere.

Maribor reduserte til 1-2 på et langskudd etter 71 minutter, før Mike Jensen økte til 3-1 omtrent direkte fra avspark.

Med 3-1 i bagasjen hjem fra Slovenia har trønderne et strålende utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal tirsdag. Maribor spilte i gruppespillet i mesterligaen så sent som i 2017.

Gjør RBK jobben på Lerkendal, venter vinneren av Dinamo Zagreb – Ferencvaros i siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet i mesterligaen. De spilte 1-1 i Kroatia tirsdag.

Skulle Rosenborg gå videre mot Maribor er de uansett sikret gruppespill i årets europaliga.

Skadetrøbbel

Rosenborg måtte klare seg uten formspiller Anders Konradsen. Han måtte stå over på grunn av kjenning med en skade. Inn kom Gjermund Åsen.

Og før kvarteret var spilt i Slovenia var det mer dårlig skadenytt for trønderne. Forsvarsbauta Tore Reginiussen måtte forlate banen.

Fram til det hadde trønderne vært solide, og det fortsatte de å være utover i omgangen. Faktisk var det først på overtid av den første omgangen at hjemmelaget Maribor spilte seg til en ordentlig sjanse.

Andrej Kotnik dro til fra 16 meter, men like over RBK-målet.

SMIL: Fra Rosenborg-trener Eirik Horneland.