STJERNE: Liverpool-spiss Roberto Firmino.

31. august 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

3-0-seieren over Burnley borte gjorde at Liverpool tok sin 13. serieseier på rappen. Det har klubben aldri klart før.

Liverpool vant de ni siste kampene i Premier League sist sesong, og den regjerende mesterligavinneren har vunnet de fire første i årets sesong. Rekordene sitter løst i Liverpool under manager Jürgen Klopps ledelse.

Høyst trolig går det mot en ny duell med Manchester City om hvem som skal bli ligamester.

Liverpool har skaffet seg et lite forsprang på to poeng så langt i sesongen, men ingen av dem har så langt tapt. Manchester City avga to poeng da de «bare» klarte 2-2 mot Tottenham tidligere i august.Avgjort

Mot Burnley falt avgjørelsen med to kjappe mål litt over midtveis i 1. omgang. Liverpool slo til med to raske mål etter drøye halvtimen. Først ute var Trent Alexander-Arnold etter 33 minutters spill. Et innlegg fra høyrebacken føk rett i mål via Chris Wood bak en forfjamset Nick Pope i Burnleys mål.

Stussen fra Wood var nok til å sette keeperen ut av spill på det som nok aldri var ment som noe annet enn et innlegg, men som endte opp som noe mer enn det. Offisielt ble målet registrert som et selvmål av Wood, og det er det nok lite å si på.

NUMMER NI: Liverpools Roberto Firmino.