TENKER SÅ DET KNAKER: Tidligere Chelsea-manager Frank Lampard, med Olivier Giroud og Ruben Loftus-Cheek i bakgrunnen.

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Etter to strake tap tok Chelsea seg tilbake på vinnersporet med 3-0 over West Ham i mandagens London-derby. Tammy Abraham scoret to kjappe da han fikk starte i stedet for en Olivier Giroud i god form. Franskmannen måtte se hele kampen fra benken.

– Det er ikke lett å ta ut Olivier etter det han har gjort de siste ukene, men det er mange kamper for tiden. Jeg var usikker på om West Ham skulle stille med tre eller to midtstoppere, og da gikk vi for Tammy. Jeg tenkte at bevegelsene hans ville skape trøbbel for dem. Det er ingenting galt med hva Olivier har gjort i det siste, han presterer hver gang han spiller, sier Chelsea-trener Frank Lampard ifølge TV 2.

Lenge så Thiago Silvas hodemål i det 10. minutt ut til å bli kampens eneste. Chelsea skapte ikke all verden, og West Ham slet i det hele tatt med å løsne skudd på mål.

Men på tampen skulle utskjelte Abraham få sårt tiltrengt selvtillit. Da gjorde han både 2-0 og 3-0 med 101 sekunders mellomrom. Målene kom brått i en svært sjansefattig 2. omgang.

Abrahams første fulltreffer kom i det 78. minutt. Da fikk han ballen etter et særdeles svakt avslutningsforsøk fra Timo Werner. 23-åringen rullet inn 2-0 fra kort hold.

Like etter scoret han igjen på en retur fra West Ham-keeper Lukasz Fabianski.

Suksessoppskrift

Chelsea tok ledelsen tidlig da Silva pent fikk lov til å nikke en corner i nettet. Det var stopperveteranens andre Premier League-mål siden overgangen fra Paris Saint-Germain.

Ifølge statistikerne i Opta var det Chelsea åttende seriemål etter hjørnespark denne sesongen. Ingen andre lag har så mange.

Werner hadde to kjempesjanser i derbyet, men tyskeren hadde nok en gang stang-ut. Mot slutten var han kun et stolpetreff unna å ta Chelsea opp i 4-0.

CHELSEA: Timo Werner.

Viktig

West Ham hang i lange perioder godt med. Særlig etter pause trykket gjestene på, men mot slutten sprakk de helt opp.

Seieren tok Chelsea opp i 25 poeng. Det holder til en femteplass etter 14 runder. Frank Lampards menn kom til lokaloppgjøret etter to strake bortetap for Everton og Wolverhampton. Blåtrøyene er seks poeng bak Liverpool på tabelltoppen.

West Ham ligger på 10.-plass med 21 poeng. Forrige sesong vant laget begge seriekampene mot Chelsea.

TOMMEL OPP: Fra Chelsea-manager Frank Lampard.