TO NORSKE FOTBALLPERSONLIGHETER: Åge Hareide (t.v) og Erling Braut Haaland.

28. november 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Braut Haaland startet på benken, men bidro med både mål og målgivende pasning i Salzburgs 4-1-seier over Genk i mesterligaen onsdag.

Nordmannen startet på benken, men ble byttet inn etter en drøy time. Sju minutter etter innhoppet var Haaland involvert i Salzburgs 3-0-scoring. 19-åringen ble spilt fri, og fant Hwang Hee-chan inne i boksen.

Kvarteret før slutt hadde Haaland også en ball i nettet, men scoringen ble annullert. Det var vanskelig å forstå årsaken, men målet ble uansett ikke tellende. Scoringen skulle likevel komme for nordmannen. Tre minutter før slutt falt ballen ned i føttene på spissen. Haaland løftet selvsikkert inn 4-1.

– VAR stoppet meg, så jeg er ikke helt ustoppelig, sa Haaland til TV 2 med tanke på den uforståelige annulleringen.

Bakgrunnen for at målet ble annullert var en duell mellom Hwang og en Genk-spiller, der dommeren mente Hwang rev ned motstanderen.

– Jeg tror han nummer ni (Hwang) ikke ville at jeg skulle score i dag, og at det var derfor han rev ham ned. Men han lyktes ikke med det målet i dag, spøkte Haaland.

Sammenlignes med Rosenborg-legende

I Viasat sitt studio satt Åge Hareide.

Trenerveteranen, som for tiden er dansk landslagssjef, sammenligner Haaland med en ung utgave av en tidligere Lerkendal-yndling.

– Det er bare å ta seg av hatten for Haaland og det han gjør. Han minner meg om en ung Odd Iversen i sin måte å bryte gjennom og score mål. Ballen detter ned for han også. Det viser at han er inni en stim som fort kan gjøre ende på Liverpools dager, sa Hareide ifølge Aftenposten (krever innlogging).

Bare bak Lewandowski

Tidligere i oppgjøret hadde Patson Daka og Takumi Minamino gikk Salzburg 2-0-ledelse til pause. Mbwana Samatta reduserte til 1-3 for Genk fem minutter før slutt, før Haaland altså fastsatte sluttresultatet.

– Det kunne ha blitt mer (mål), men jeg fokuserte bare på å komme inn og utgjøre en forskjell. Det følte jeg til tider at jeg klarte, sa nordmannen ydmykt.

Haaland er oppe i åtte scoringer i mesterligaen denne sesongen. Stortalentet har vært i fyr og flamme i høst. I første gruppespillkamp scoret han hattrick mot nettopp Genk, og han har i tillegg scoret i begge oppgjørene mot Napoli og mot Liverpool på Anfield. Dette var hans femte strake kamp med scoring i turneringen.

Nordmannen var mestscorende fram til tirsdag kveld da han ble skjøvet ned til andreplass. Da herjet Robert Lewandowski for Bayern München. Polakken scoret fire mål og er dermed oppe i ti scoringer totalt.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

MÅL NUMMER ÅTTE: Erling Braut Haaland feirer sitt åttende mål i Champions League-gruppespillet.

Håpet lever

Sander Berge spilte hele kampen for Genk. Belgierne er allerede fortapt i gruppen med ett poeng på fem kamper. For Haaland og Salzburg lever derimot håpet. De er tre poeng bak gruppeleder Liverpool som har ti poeng. Napoli følger på annenplass med ni.

Vinner Salzburg den avsluttende kampen mot Liverpool i Østerrike, vil de trolig være videre i turneringen. Da avgjøres det nemlig på innbyrdes oppgjør mot engelskmennene, gitt at Napoli vinner oppskriftsmessig hjemme mot Genk. Oppgjøret mellom Liverpool og Salzburg på Anfield tidligere i høst endte 4-3 til engelskmennene.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Sett denne? Mads Hansen forteller hvilken Eliteserie-klubb som har de verste garderobene: – Drittgarderobe!