TIDLIGERE ELITESERIESPILLER: Thomas Amang i duell med Lionel Messi.

14. september 2020

EliteserienFotballLa Liga

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi ledet Barcelona lørdag som kaptein og spilte en omgang i klubbens første treningskamp før den nye sesongen. Gimnastic Tarragona ble slått 3-1.

Barcelona-trener Ronald Koeman ledet sitt nye lag for første gang og nølte ikke med å sende Messi på banen tross superstjernens mislykkede forsøk på å tvinge fram en overgang. Han bekreftet at Messi skal være klubbens kaptein også denne sesongen.

Ousmane Dembélé scoret 1-0-målet i sin første kamp siden november. Antoine Griezmann og Philippe Coutinho satte inn hvert sitt straffespark.

På banen var det også en tidligere Eliteserie-spiller. Thomas Amang forlot Molde i fjor sommer og spiller nå altså for Gimnastic.

Den tidligere Molde- og Kristiansund-spilleren startet kampen og ble byttet ut etter en halvtime.

Messi har kritisert klubbledelsen for å tvinge ham til å bli i klubben, men han har vært i trening siden mandag. Koeman byttet hele laget ved pause. I første omgang brukte han det som fort kan bli lagets angrepstrio i Messi, Griezmann og Dembélé. Sistnevnte er klar igjen etter en alvorlig hamstringskade.

Luis Suárez og Arturo Vidal inngår ikke i Koemans planer og var ikke med.

JUBEL: Fra Moldes Erling Braut Håland (t.v.) og Thomas Olivier Amang i 2017.