3. desember 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Birk Risa serverte to målgivende pasninger da Molde slo Dundalk 3-1 torsdag, mens Rapid Wien tapte før det skal avgjøres hvem som avanserer i europaligaen.

Molde fortsatte sin gode form i turneringen da tre headinger ble til tre mål i en sjanserik kamp der sifrene kunne vært enda større til fordel for hjemmelaget.

Risa var arkitekten da Magnus Eikrem og Ohi Omoijuanfo scoret målene som sikret 2-0 til pause. Martin Ellingsen la på til 3-0 etter pause.

Arsenal ga Molde den nødvendige hjelpen da London-klubben slo Rapid Wien 4-1. Det betyr at Molde har alt i egne hender og greier seg med uavgjort eller ettmålstap (ikke 0-1) mot østerrikerne for å ta seg videre til 16-delsfinalen.

Taper Molde 0-1 borte mot Rapid, vil målforskjellen være avgjørende ettersom det ble resultatet i favør Molde da lagene møttes sist. Der står blåtrøyene med 7-9, mens Rapid Wien har 9-11. To scoringer til ville sørget for at 0-1-tap i neste uke hadde holdt til avansement.

Risa serverte

Og det var Molde som tok tak i torsdagens kamp. Det irske laget lå dypt med fem forsvarere, og Molde trillet ball. Etter en rolig periode holdt Molde på å rote det til etter 28 minutter. Midtstopperne Stian Gregersen og Sheriff Sinyan løp i hverandre, og Dundalk kunne angrep to mot én, men det ble for upresist.

Like etter tok kaptein Eikrem ansvar da han møtte et flott innlegg fra Risa på første stolpe og stusset inn kampens første mål.

Da klokken rundet 40 minutter sto Risa nok en gang bak scoringen. Innlegget hans traff Omoijuanfo på fire meter, som vant sin duell og headet inn 2-0-scoringen.

Dundalk, som endte på 3.-plass i den irske eliteserien, hadde noen øyeblikk. Nathan Oduwa blåste et skudd over fra god posisjon like før pause. På overtid scoret Jordan Flores gjestenes trøstemål.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

MOLDE 2020: Her i kamp borte mot Aalesund.

Ny Sinyan-bom og sjansebonanza

Etter hvilen fikk Ohi en god mulighet på hodet, men keeper reddet. Sinyan fikk returen i beina, men skjøt utenfor fra to meter. En ufattelig bom av midtstopperen, som bommet på en lignende mulighet borte mot Arsenal i forrige kamp.

Omoijuanfo prøvde å flikke et innlegg med hælen, men ballen gikk like utenfor. Etter 65 minutter ble Omoijuanfo spilt gjennom nok en gang, men avsluttet rett på keeper. Like etter var Ellingsen på plass på bakre stolpe og scoret Moldes tredje mål på hodet.

Dundalk fikk sin største sjanse i kampen etter 78 minutter, men Molde slapp med skrekken.

Omoijuanfo prøvde seg på et brassespark, men Dundalk-keeperen avverget. Risas backkollega Henry Wingo spilte seg stort opp i 2. omgang og skapte gode muligheter fra høyresiden, men Molde maktet ikke å øke ledelsen ytterligere.

JUBEL: Magnus Wolff Eikrem feirer Molde-scoring mot Bodø/Glimt. Glimt-keeper Nikita Khajkin fortviler i bakgrunnen.