SNAKKER MED PRESSEN: Rosenborgs Trond Henriksen i pressesonen.

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Torgeir Børvens gjensyn med gamleklubben ble alt annet enn hyggelig. Odd vant 2-1 mot trønderne og tok dermed tilbake bronseplassen i Eliteserien.

Odd gikk knallhardt ut og dominerte store deler av kampen mot et tamt Rosenborg-lag. Kasper Lunding sendte vertene i føringen med et langskudd i første omgang, mens Elbasan Rashani doblet ledelsen etter hvilen. En Carlo Holse-suser drøye 20 minutter før slutt tente et nytt håp for Rosenborg, som skapte flere gode sjanser utover i omgangen, men ikke maktet å utligne.

Dermed vant Odd 2-1, og fortsatte med det storformen de har vist den siste tiden. Skien-laget har nå tatt 15 av 18 mulige poeng de siste seks kampene. Det gjør at de tar tilbake 3.-plassen i Eliteserien som Vålerenga rakk å låne i et døgn.

Rosenborg på sin side har også levert bedre og bedre resultater under vikartrener Trond Henriksens ledelse, men faller ned på 6.-plass med søndagens tap.

– Odd var best i første omgang, så var vi klart best den andre, sa Henriksen til Eurosport og la til at han synes Rosenborg hadde fortjent uavgjort.

Odds målscorer Rashani var naturligvis glad etter at sliteseieren var i boks.

– Det er en OK kamp av oss. Grunnen til at jeg sier OK og ikke mer, er fordi vi i 2. omgang ga fra oss ballen litt for lett og ble løpende mellom, sa Rashani.

Tamt RBK

Ikke ett minutt var gått da RBKs danske unggutt Carlo Holse smelte ballen i stolpen. Odd-keeper Sondre Rossbach fikk så vidt fingertuppene på prosjektilet før det traff aluminiumet.

På tross av det som kunne blitt en sjokkåpning, tok hjemmelaget første stikk etter halvtimen. Kasper Lunding dro seg innover i banen fra høyresiden, før han banket ballen tilbake i hjørnet han kom fra. RBKs keepervikar Julian Faye Lund fikk noen fingre på kanonkula, men det var ikke nok til å forhindre langskuddet i å gå i mål.

Odd fortsatte kjøret etter målet, men klarte ikke å doble ledelsen før lagene gikk til pause.

– Jeg synes vi er best, sa målscorer Lunding til Eurosport i pausen.

Ti minutter ut i 2. omgang doblet Odd ledelsen. Hjemmelaget rullet fint opp fra høyre mot venstre, og ballen endte til slutt opp hos Elbasan Rashani ved hjørnet av sekstenmeteren. Vingen banket til, via Erlend Dahl Reitan og inn i mål bak en utspilt Faye Lund.

RBK: Rosenborg-angriperen Pål André Helland.

Tunge Odd-bein

Rosenborg var lenge tannløse i det de foretok seg ute på kunstgresset og slet stort med å spille seg til målsjanser. Men etter 68 minutter smalt det. Holse plasserte kula i nettet på utsøkt vis fra omtrent 18 meter, og blåste dermed nytt liv i trøndernes poengjakt.

Hjemmelagets bein ble tyngre utover i omgangen, og et jagende Rosenborg overtok initiativet. Nærmest utligning var Emil Ceide da han banket ballen i tverrliggeren med runde kvarteret igjen å spille. Samme mann ropte på straffe da han gikk i bakken like før slutt, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet videre.

– Den var soleklar. Det er trasig, synes jeg, men det kan gå begge veier, sa Henriksen om situasjonen.

Flere mål ble det ikke. Formsterke Odd halte seieren i land mot Rosenborg, som kom ned på jorden igjen etter at de vant 3-0 mot Viking sist.

Odd møter Stabæk på Nadderud i neste runde, mens Rosenborg tar imot Sarpsborg på Lerkendal.

ODD: Trener Jan Frode Nornes.